• Healthcare
  • St. Vincent Healthcare Joint Center & Lobby Renovation
portfolio image portfolio image portfolio image

St. Vincent Healthcare Joint Center & Lobby Renovation

The St. Vincent Healthcare Joint Center includes 18 inpatient rooms for patients who have undergone joint replacement procedures. This complete renovation of 13,500 sq. ft. is designed around a hospitality concept with attention given to minimizing the institutional elements common to hospital settings. The core of the Joint Center is a physical therapy space which includes a new exterior deck to provide direct patient access to nature. A centralized seating nook and nourishment station are included to encourage a sense of community among the patients and supporting family members.

The lobby renovation has set a precedent within the facility for creating a sense of arrival for visitors. In addition to the new lobby, three new patient rooms provide the same space and amenities developed for the Joint Center.

LOCATION
Billings, MT

SERVICES
Architecture
Electrical Engineering
Graphic Design
Interior Design
Mechanical Engineering

0:00
0:00